2016. február 19., péntek

Pénz születési anyakönyvi kivonatért cserébe

Szülési támogatás a szóban forgó témának a neve. Már jónéhány éve létezik, mégis rendkívül kevesen ismerik vagy használják.
Na jó, de mi is ez? A fájó szívvel kifizetett adónkból tudjuk visszaigényelni, utána pedig elkölteni bármire.
Nagyon fontos pont következik: fogadjuk el, hogy ingyen pénz nincsen! Ezért is tenni kell! Csak azt kell belátni, hogy megéri ezeket kihasználni.
A példa kedvéért elmesélek egy igaz történetet: Bori egy várandós hölgy. Bori elhelyez egy pénztári számlán 750.000 Ft-ot, amit a saját nevére nyitott. De ugyanezt megteheti Bori férje Ádám is, hiszen közös gyermekükről van szó, ő is pont ennyi pénzt rak egy ugyanilyen számlára, csak azt a saját nevére nyitotta. Bori szülei még aktív dolgozók (tehát adóznak), ezért ők is azt csinálják, amit a két fiatal. Egy-egy saját névre kötött számla, rajta fejenként 750-750 ezer forinttal. Azért csinálják mindezt, mert kisunokájuk születik hamarosan, és bármit megtennének érte. Ádám édesapja nem él már sajnos, édesanyja pedig nyugdíjas, szóval ők kiestek, de Ádámnak van egy tesója, aki a csöppség keresztapja lesz, ezért ő is nyit egy ilyen számlát saját névre, neki viszont 'csak' 500.000 Ft-ja van. Ennyi likvid tőke volt mozgósítható a családban. De miért csinálták mindezt? Azért, mert volt egy tanácsadójuk, aki tájékoztatta őket, hogy a fent említett pénzek visszajárnak, plusz a 20%-uk is kifizetésre kerül. A számlákon elhelyezett pénz min. 180 nap múlva, de legkésőbb a baba születésekor, a 20% pedig adóbevallás után jár vissza.
Akkor jön a matek: összesen 3.500.000 Ft-ot helyeztek el, ami után visszajön 700.000 Ft! Gyakorlatilag fél év alatt kamatozott 20%-ot. Teljesen kockázatmentesen!!!
A teljességhez hozzátartozik, hogy egy fő maximum 750 ezer után tudja kihasználni az adóvisszatérítést. De akinek nincs ennyi, annak sem kell kétségbe esnie, mert az ő pénzének is a 20%-a visszajár, legyen az 50 vagy 100 ezer Ft. És ezek után sincs semmilyen kötelezettség, hogy a pénzt csak a babára kelljen költeni.
Remélem elég gyakorlatias és érthető volt. ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése